Commemoració

La Fundació Viladot titlla de «frustrant» l’actitud de Cultura

Lamenta que se'ls hagi deixat en un segon pla en el centenari del naixement de l'artista

per Redacció, Lleida | 13 de gener de 2022 a les 08:42 |
Guillem Viladot | Aj Agramunt
El president de la Fundació Viladot i nebot de l'artista, Jordi Viladot, ha admès que el tractament que han rebut del Departament de Cultura deixant-los en un segon pla a l'hora de celebrar el centenari del naixement de Guillem Viladot els ha generat "frustració".

En un comunicat difós aquest dimecres, Jordi Viladot lamenta que Cultura els hagi situat a la categoria "d'altres commemoracions" i considera que aquest fet suposa una "oportunitat perduda" per reparar la "marginalitat" amb què la Generalitat ha tractat la Fundació des que va ser creada a partir de la mort de l'artista agramuntí l'any 1999. En aquest sentit, reclama al Govern que no "escatimi recursos" malgrat el fet d'haver-los exclòs. 


Jordi Viladot destaca que el paper de la Generalitat amb la commemoració del centenari de l'artista contrasta amb la "generositat" de Guillem Viladot, la de la seva família, altres institucions i també molts intel·lectuals i seguidors de la seva obra. Així mateix, assegura que els més coneixedors de l'obra del Guillem, també reclamen, com ha fet ell, que la Generalitat no escatimi recursos per difondre-la.

El president de la Fundació Viladot també té paraules d'agraïment per al líder de la mateixa, Pau Minguet, i tots els que en les darreres setmanes s'han manifestat a través de la Plataforma de suport al Centenari Viladot. En aquest sentit, assegura que lluitaran perquè aquesta efemèride situï a l'artista on es mereix.

 

Participació