1 de 10

Desarticulada una organització liderada des de Lleida que traficava amb fàrmacs per fer droga

La policia espanyola ha detingut 8 persones i ha fet el comís més gran de pastilles a l'Estat amb 200.000 unitats

Imatge de l'operatiu policial | Guàrdia Civil
per Redacció, Lleida | 12 de gener de 2022 a les 16:35 |
Aquest article es va publicar originalment el 12 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La policia espanyola ha desarticulat una organització criminal internacional que traficava amb fàrmacs des d'Espanya per elaborar karkubi al Marroc, una droga que s'aconsegueix barrejant medicaments psicotròpics haixix, alcohol i pega.

En total s'han detingut vuit persones; a Lleida -on vivia el líder del grup- a Madrid i a Alacant -on es va detenir el principal proveïdor-. Es tracta del comís més gran de fàrmacs fet a l'Estat amb 200.000 benzodiazepines. El comís total ha pujat però fins a les 500.000, comptant les comissades al Marroc. L'operació, que es va iniciar al juny de 2021, s'ha dut a terme en quatre fases entre la policia espanyola, el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i el Centre de Cooperació Policial de Tànger.


La investigació va començar amb la intervenció d'una furgoneta amb matrícula marroquí que havia llogat una empresa de transports domiciliada a Lleida. Al seu interior es van localitzar 4.477 grams de cocaïna i 361.672 pastilles psicotròpiques. A partir d'aquest descobriments, els agents van concloure que existia una organització criminal amb arrels "fortes" a la ciutat de Lleida dedicada a obtenir medicaments amb receptes mèdiques falses per fabricar al Marroc la droga coneguda com a karkubi.

Segons la investigació policial, aquesta organització utilitzava homes amb antecedents policials i addictes a les drogues a qui pagaven petites quantitats de diners o substàncies estupefaents per aconseguir els medicaments que enviaven després a laboratoris clandestins del Marroc on es fabricava karkubi.

 

Participació