L’expulsió del temple

La Paeria fa fora el Lleida Esportiu del Camp d’Esports de manera immediata després dels reiterats incompliments del club

12 de gener del 2022
Actualitzat el 13 de gener a les 8:41h
Imatge del Camp d’Esports
Imatge del Camp d’Esports | Lleida Esportiu
El govern de la Paeria s’ha cansat dels incompliments del Lleida Esportiu i l’ha fet fora de manera immediata del Camp d’Esports.

L’executiu de Miquel Pueyo ha pres aquesta decisió, que ha anunciat aquest dimecres al migdia, que obligarà l’entitat a buscar-se un nou estadi a partir del mes vinent per jugar els partits de lliga d’aquesta segona volta. D’aquesta manera, els germans Esteve es queden sense el “temple”, com així es coneix popularment l’estadi entre els afeccionats lleidatans.

Pueyo ha assegurat que el club té un més per sortir del Camp d’Esports, i ha carregat durament contra els propietaris de l’entitat, de qui ha dit que han fet una gestió “nefasta”. La decisió del govern municipal serà ratificada en el proper ple ordinari, que se celebrarà a finals de mes.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assenyalat que la decisió de rescindir el conveni "està avalada de forma contundent per l'informe jurídic del vicesecretari i per l'informe tècnic del coordinador responsable d'Esports" i haurà de ser ratificada pel Ple municipal el 28 de gener. Pueyo l'ha justificada pels danys que ha causat a la imatge de la ciutat la gestió dels dirigents del Lleida Esportiu.

"El futbol d'elit a Lleida ha conservat malgrat les circumstàncies una afició realment molt fidel, però, lamento dir-ho, no podem dir el mateix dels qui han gestionat de manera nefasta i inacceptable aquest club que era un patrimoni i un valor a casa nostra", ha assenyalat Pueyo. 

L'alcalde considera que arriba el moment en en futbol d'elit a la ciutat "de fer foc nou". "Hem de remar tots amb ganes perquè aviat tinguem un nou club de futbol que sigui un emblema de la ciutat, que ens doni alegries i satisfaccions i ens permeti presentar-nos de forma digna en tots els àmbits", ha dit. "No és la Paeria qui ha d'impulsar l'aparició d'aquest club, però serem sensibles, escoltarem i ajudarem en tot el que puguem a l'aparició d'un nou club de futbol, amb il·lusió, amb valors, amb rigor i seriositat", ha afirmat Pueyo, acompanyat pel regidor d'Esports, Ignasi Amor, en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació.

"Ara és el moment de prendre decisions, de vegades toquen decisions dures, que exigeixen coratge i responsabilitat per tirar endavant", ha assenyalat el paer en cap. "La ciutat no s'atura en cap sentit, malgrat les circumstàncies de qualsevol àmbit", ha afegit. Pueyo també ha agraït el suport i la col·laboració dels regidors de l'oposició en aquest procés, que ha permès adoptar una decisió unànime. "Aquesta és una decisió pel bé de la ciutat i és una decisió que demostra que ens els temes essencials i capitals compartim aquest profund sentit de ciutat", ha reblat.