El Comú recela de pactar una nova alcaldia de Lleida amb el PSC: «Els models de ciutat estan allunyats»

La formació traslladarà als seus òrgans de decisió la proposta socialista per tirar endavant una moció de censura

Redacció
11 de gener del 2022
Actualitzat el 12 de gener a les 0:18h
Comuns i socialistes, reunits aquest dimarts
Comuns i socialistes, reunits aquest dimarts | PSC
El grup del PSC a l'Ajuntament de Lleida ha traslladat, en la reunió celebrada aquest dimarts amb el Comú de Lleida, la disposició dels socialistes per entomar el repte de la moció de censura al govern de la Paeria, plantejant una alternativa a l'alcaldia de Miquel Pueyo amb un govern de PSC i Comú. Des del grup municipal del Comú han exposat als representants del PSC les "contradiccions i dificultats" d'aquesta opció, ja que "suposa posar d'acord a actors amb uns models de ciutat i de gestió pública molt allunyats", han assenyalat. De totes maneres, el Comú traslladarà la proposta del PSC als seus òrgans de decisió per valorar-la i donar resposta al grup socialista en una nova reunió pendent de concretar.

Durant la trobada, el PSC ha traslladat al Comú un document "amb propostes d'urgència" sobre polítiques que requereix la ciutat de Lleida i en què s'estableix un quadern de ruta per tal que tots els grups polítics s'hi puguin sumar. "Les forces de l'oposició hauríem de ser capaces de negociar aquells elements que els grups considerem essencials amb la finalitat de consumar el canvi que la ciutat de Lleida necessita", ha exposat el portaveu socialista Jaume Sellés.

En la reunió, mantinguda a petició del grup socialista, el Comú de Lleida ha demanat al PSC que aclareixi quines són les polítiques que vol impulsar en relació amb temes de ciutat prioritaris per al Comú, els quals "han marcat diferències substancials entre els dos grups", així com quins són els suports amb què compten els socialistes per tirar endavant aquesta alternativa de govern. "Són els dos aspectes que dificulten un govern cohesionat al voltant d'un projecte compartit de transformació de la ciutat", han explicat des del Comú.

El PSC aposta per "un itinerari pensat per a la ciutadania, pels barris i que acabi amb les divisions que ha creat el mateix govern municipal d'ERC i Junts". Per això, "les mesures plantejades van en la línia de fer de Lleida una ciutat més segura, més neta, més verda i més cívica", ha explicat Sellés. Des del Comú, però, consideren "molt genèriques" les propostes polítiques que els socialistes els han fet arribar com a punt de partida. A més, "no garanteixen els aspectes cabdals que el Comú ha vingut reivindicant i impulsant tant a govern com a l'oposició", tot i que es tracta d'un document que el PSC ha presentat com obert a les propostes que el grup del Comú li pugui fer arribar.

Jaume Sellés ha indicat que el PSC resta ara a l'espera del Comú, que sotmetrà aquest plantejament a la valoració dels seus òrgans de decisió, per la qual confia que a finals de setmana podran "valorar conjuntament les directrius que s'hagin adoptat". "El canvi no només és necessari sinó que a hores d'ara és possible i, per això, el PSC farà tot el que sigui raonable i estigui al seu abast per materialitzar-lo", ha afirmat el portaveu socialista. Després de la reunió amb el Comú de Lleida, el PSC continuarà promovent trobades amb els agents socials, econòmics i cívics de la ciutat per explicar el seu posicionament respecte als pressupostos.