La Generalitat construirà una variant per alleugerir el trànsit a la Granja d’Escarp

Les obres es pugen per 1,3 milions d'euros i tenen un termini d'execució de cinc mesos

Planell de la nova variant
Planell de la nova variant | Territori
Redacció
05 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:34h
La Conselleria de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat té en licitació les obres de construcció d'una nova variant entre la LP-7041 i l'avinguda del Segre, per evitar el pas de vehicles pel nucli urbà de la Granja d’Escarp (Segrià).

Les obres es pugen per 1,3 milions d'euros i tenen un termini d'execució de cinc mesos, ha informat la Conselleria en un comunicat aquest dimecres.

L'objectiu és millorar la mobilitat a l'entorn i alleugerir de trànsit el nucli, i la variant inclourà una via per a ciclistes i vianants per fomentar la mobilitat activa i descarbonitzada.  

Aquest vial amb funcions de variant tindrà una longitud de 550 metres, des de l'avinguda del Segre i una rotonda existent a l'LP-7041 situada al quilòmetre 19,7. L'actuació servirà per canalitzar, sense passar per l'interior de la Granja d'Escarp, d'una banda, el trànsit provinent tant de l'LP-7041 com del camí de Mequinensa, que vol accedir al nucli urbà o dirigir-se cap a la C-45, a l'altura de Maials; i, d’altra banda, el trànsit provinent de la C-45, des de Maials, que vol accedir al nucli urbà de la Granja d'Escarp o dirigir-se cap a l'LP-7041. 

El nou vial s'inicia amb una intersecció simple en forma de “T” amb l'avinguda del Segre i finalitza a una rotonda existent a l'LP-7401, que garanteix les connexions amb aquesta carretera, amb el nucli urbà i amb el camí de Mequinensa.

Tindrà una amplada de nou metres, formada per dos carrils per a la circulació de 3,5 metres i vorals d'1 metre a cada costat. En paral·lel, es construirà una via per a vianants i ciclistes, bidireccional, de 3 metres d'amplada. Estarà separada de la carretera per 1 metre, atès que s'implantarà una barrera metàl·lica de seguretat i una tanca de fusta.