coronavirus

La Fiscalia no s'oposa ara al toc de queda i a la limitació de reunions a 10 persones

El Ministeri Públic s'havia mostrat en contra de les mesures proposades pel Govern just abans de Nadal

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 5 de gener de 2022 a les 09:06 |
Control policial pel toc de queda. | ACN
La Fiscalia no s'oposa ara al toc de queda i a la limitació de reunions a 10 persones a Catalunya. El ministeri públic s'hi va mostrar en contra just abans de Nadal, quan el Govern va demanar l'aval del TSJC a aquestes mesures que afecten drets fonamentals.

Ara el Govern ha demanat una pròrroga de 14 dies d'aquestes restriccions i, en el seu informe, la fiscalia conclou que, un cop autoritzades pel tribunal el passat 23 de desembre, l'actual proposta és una "pròrroga temporal" i veu justificades "la necessitat, la idoneïtat i la proporcionalitat del seu manteniment i perllongament".


Les mesures sol·licitades al TSJC són el toc de queda d'una a sis de la matinada als municipis de més incidència, el tancament de l'oci nocturn i la reducció d'aforament dels locals de restauració i dels centres esportius.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la prohibició de trobades de més de 10 persones i la capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.


Són les mateixes mesures avalades pel TSJC el passat 23 de desembre. Aleshores, però, la Fiscalia s'hi va oposar perquè considerava que hi havia una "manca de motivació reforçada". Eren, va afirmar el ministeri públic, unes mesures "seves, extenses, molt restrictives, intenses i generalitzades".

Tot i l'informe desfavorable de la Fiscalia, el tribunal va avalar les mesures. En el seu informe sobre la petició de pròrroga, però, la fiscalia constata que les mesures ja van ser autoritzades pel TSJC el 23 de desembre i afegeix que, com que l'actual petició és una "pròrroga temporal per raons de caducitat del termini", i que la informació facilitada per l'autoritat sanitària està "degudament justificada" per la seva "necessitat, idoneïtat i proporcionalitat", no s'oposa a mantenir les restriccions. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació