La doble cara del volcà de La Palma, en una exposició a Balaguer

Són fotografies fetes amb dron i des de terra i han editat un calendari per recaptar fons per una protectora d'animals

Dos dels fotògrafs que participen a la mostra
Dos dels fotògrafs que participen a la mostra | ACN
Redacció
21 de desembre del 2021
Actualitzat a les 9:51h
Quatre fotògrafs catalans exposen des d'aquest dilluns a la Paeria de Balaguer 80 imatges fetes amb dron i des de terra que mostren la doble cara del volcà de la Palma. "Cada fotografia representa l'experiència de tot el que vam viure, des de l'espectacularitat de l'erupció fins al que hi ha darrera", explica el pilot de dron, Carles Rabadà.

L'exposició estarà a Balaguer fins al 30 de gener i després està previst que viatgi fins a Barcelona i La Palma. A més, els artífex de les imatges, Jordi Costa, David Melero, Paula Artés -a més de Rabadà-, han escollit 12 d'aquestes fotografies per editar un calendari per recaptar fons per a la protectora d'animals Benawara. N'han fet 250 unitats, que venen a 15 euros, a través magma.cat. 

És un projecte que van començar Rabadà, Melero i Costa –que va animar després a Artés- arran d'una idea que va sorgir quan es van trobar a 'Miravisions'. "Vam anar a La Palma a veure què ens trobàvem i ens en vam enamorar", explica Rabadà. 

"Amb “Magma” volem explicar la doble cara del volcà, des de l'espectacularitat de l'erupció fins al que hi ha darrera, com el que han patit famílies, comerços i també els animals", afegeix. "Vam tornar en xoc perquè vius molt a prop l'erupció però també el que està vivint la gent, i molts dies acabàvem amb una llagrimeta", reconeix.

"La gestió dels permisos ha estat més fàcil del que em pensava. És més difícil volar a Camarasa o a Barcelona", destaca Rabadà. "Va ser una pujada d'adrenalina perquè les imatges són espectaculars", explica Rabadà que comenta que, fins i tot en un dels enlairaments se li va desfer una part del dron. "Però la imatge s'ho val", assegura.

Per fer el reportatge hi van viatjar en dues ocasions; la primera quan el volcà feia 60 dies que estava en erupció i hi van estar 5 dies. Després hi van tornar fa dues setmanes -a començaments de desembre- i hi van estar 5 dies més. "Hi tornarem segur", diu Rabadà.