El TSJC apuja a 12 anys la pena contra un home per agredir sexualment la seva neboda

El tribunal dona per fet que el condemnat va abusar de la nena a Lleida, Barcelona i Peníscola

Imatge de l’acusat durant el judici
Imatge de l’acusat durant el judici | ACN
Redacció
17 de desembre del 2021
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha apujat de 9 a 12 anys la pena de presó contra un home condemnat per agredir sexualment durant cinc anys una neboda. La sentència de la sala d'apel·lacions de la sala civil i penal del TSJC estima el recurs de l'acusació particular i considera el condemnat autor d'un "delicte continuat" d'agressió sexual a menor de 16 anys.

El tribunal entén que concorre l'atenuant de reparació del dany i fixa una indemnització de 80.000 euros, amb interessos. El TSJC considera provat que el condemnat va abusar sexualment de la nena del 2013 al 2018 tant a casa seva, a Barcelona, com a casa de la nena, a Lleida, i en un altre domicili familiar a Peníscola, al País Valencià. 

A finals de juny l'Audiència de Lleida condemnava l'individu a 9 anys de presó i considerava el relat de la víctima "totalment creïble". Alhora afirmava que el testimoni de la nena estava reforçat per altres proves, com la conversa gravada entre víctima i acusat que la defensa va demanar anul·lar com a prova i que l'Audiència va considerar vàlida perquè no vulnerava el dret constitucional al secret de les comunicacions ni al dret a la intimitat.

La Sala va considerar provat que l'home havia fet ús de la violència i la intimidació per sotmetre la víctima a agressions sexuals continuades, que van començar el 2013, quan ella tenia 11 anys, -ell 51-, i que van continuar fins als 16, quan la noia ho va explicar.