Alerten de l'augment de costos de producció a les granges integrades

Unió de Pagesos assegura que l'increment del preu de l'energia s'ha traslladat amb sobrecostos del 40% a les granges d'aviram

Porcs en una granja
Porcs en una granja | ACN
Redacció
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:16h
El sindicat Unió de Pagesos ha alertat aquest dijous de l'augment de costos de producció que pateixen les granges integrades, en especial les d'aviram d'engreix on el sobrecost ha augmentat un 40% respecte la mitjana d'altres anys degut a l'augment del preu de l'energia.

Pel que fa els sectors porcí i boví de carn, preveuen que aquesta despesa també anirà en augment a mesura que els ramaders s'adaptin a les exigències mediambientals pel que fa la gestió de les dejeccions ramaders i de les reduccions d'emissions.

Davant d'això, reclamen al Govern la creació d'un observatori de preus per tenir dades fiables dels costos de producció. Aquestes dades serien útils de cara a possibles revisions dels contractes amb les empreses integradores. 

Els costos de producció a la ramaderia d'integració han pujat tant per als integradors com per als integrats.

Per una banda, els integradors es troben amb un preu del pinso i dels medicaments més cars. Per l'altra, als integrats els ha afectat l'increment del preu de l'energia, les exigències mediambientals i, en posta, també la incidència que pot tenir en els propers anys la possible eliminació de les gàbies