Demanen més de 18 anys per a un jove que va abusar de cinc noies a Lleida

L'Audiència accepta prorrogar la presó provisional de l'home, que serà jutjat al març

Redacció
15 de desembre del 2021
Actualitzat el 16 de desembre a les 10:02h
L'Audiència de Lleida ha acceptat prorrogar la presó provisional del jove de 24 anys arrestat el gener de 2020 per assaltar i abusar sexualment de noies pels carrers de Lleida. L'11 de gener de 2022 complirà dos anys en presó provisional i l'Audiència ha acceptat la petició de la Fiscalia perquè segueixi entre reixes fins al dia del judici en considerar que existeix risc de fugida i també que els fets poden implicar penes altes de presó.

En aquest sentit, el ministeri públic demana que es condemni el jove a 18 anys i 9 mesos de presó per cinc delictes sexuals. Concretament a 8 anys pel més greu, a 6 per un altre, a 2 anys per cadascun de 2 més i a 9 mesos per un altre. El judici es farà a l'Audiència de Lleida el 9 i 10 de març de 2022. 

Quan va ser detingut pels Mossos, el 9 de gener de 2020, se'l considerava autor d'un delicte d'agressió sexual i tres delictes d'abusos sexuals comesos el 2019 però els Mossos el van arribar a relacionar amb 16 fets comesos entre el 2015 i el 2019 per la manera d'actuar. No tots els casos, però, arribaran a judici per falta de proves directes.

La detenció del jove, de nacionalitat espanyola, va ser el resultat d'una investigació iniciada a finals del 2018 arran d'una sèrie d'assalts a noies de la ciutat de Lleida. L'individu atacava les noies pel carrer, feia tocaments violents i, en algun dels casos, aprofitava que la víctima entrava a casa per abusar d'ella a l'entrada de l'edifici.