El pressupost de la UdL per al 2022 serà de 97,2 milions, un 4% més que l’actual

Augmenten les despeses de personal, compra de béns i serveis i inversions reals

Redacció
14 de desembre del 2021
El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat aquest dimarts la proposta de pressupost per al 2022, que puja fins els 97,2 milions d’euros, el que suposa un augment de 4,1 milions (4,39%) respecte a l'actual.

Es tracta dels primers comptes que recullen les convocatòries dels fons europeus Next Generation. Pel que fa a despeses, destaquen els increments de les partides destinades a personal, inversions en equipament per activitats docents i de recerca i inversions per a la transformació digital. Per a l'aprovació definitiva del pressupost, caldrà el vistiplau del Consell Social de la UdL, que es reunirà divendres. 

El gerent de la UdL, Ramon Saladrigues, ha destacat l'esforç que ha estat fent la comunitat universitària en l'aplicació les mesures del Pla de Reequilibri Pressupostari, així com el lleuger increment dels ingressos per transferències corrents de la Generalitat de Catalunya han permès que el de 2022 "sigui un pressupost amb menys tensions que els dels dos exercicis precedents". 

Tot i així, ha dit que "la millora de les transferències corrents de la Generalitat no arriba a compensar el creixement vegetatiu de les despeses de personal dels darrers cinc anys, amb el model de finançament aturat". Per això, "caldrà que la Generalitat contempli increments addicionals els propers anys per tal que les universitats puguin afrontar els reptes que tenen per davant", ha afegit Saladrigues.