La UGT demana tancar la presó de Lleida i fer-ne una de nova

El sindicat reclama un centre que permeti oferir rehabilitació als interns i garantir la seguretat dels funcionaris

Redacció
14 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:49h
Imatge de la presó de Lleida
Imatge de la presó de Lleida | Àlvar Llobet
La UGT demana "per responsabilitat i corresponsabilitat social i política" tancar el Centre Penitenciari de Ponent i fer-ne un de nou que doni resposta "a les necessitats del segle XXI".

El secretari general del sindicat a Lleida, José Luís Aguilà, ha reclamat una presó "que sigui sostenible, segura i que permeti aplicar la rehabilitació dels interns". "En aquests moments això és impossible", ha assenyalat. Així mateix, ha remarcat que "quan surt un tema d'una agressió a un funcionari de presons el que s'està posant damunt la taula són totes les mancances estructurals i de funcionament que s'estan patint". Aguilà ha recordat que el Centre Penitenciari de Ponent "és el més antic que està en funcionament a Catalunya". 

El responsable de la UGT ha remarcat que el centre "té l'estructura i les necessitats de fa cinquanta anys". "L'estructura i les necessitats del segle XXI per oferir rehabilitació i mantenir la dignitat dels treballadors i dels interns no es pot fer en les actuals instal·lacions", ha dit. 

Així, ha recordat que "el Centre Penitenciari de Ponent és el més antic de Catalunya que està en funcionament" ja que "tots els demés s'han tancat o s'han fet nous". "No es poden fer inversions per adequar l'arquitectura i estructura d'unes instal·lacions pensades per fa quaranta o cinquanta anys", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha exposat que "la relació directa entre interns i funcionaris fa que, en cas d'agressions, aquestes siguin més greus". "Necessitem gestos i accions que ajudin a acabar, sobretot amb el problema de la inseguretat, que es va repetint", ha dit Aguilà.