Un llibre de viatges homenatja l'hivern resseguint el rastre de la neu i la boira

Salvador Cargol publica 'Viaje al último invierno', una ruta que passa per Lleida, la plana de Vic i el Pirineu

Salvador Cargol, l’autor del llibre
Salvador Cargol, l’autor del llibre | ACN
Redacció
13 de desembre del 2021
Actualitzat a les 9:58h
El periodista Salvador Cargol (Girona, 1967) ha publicat “Viaje al último invierno. Por la España del frío, la nieve y la niebla”. El llibre, autoeditat, reivindica el significat i la rellevància de l'hivern, i explora l'estela que el fred, la boira i la neu deixen en una Espanya que sembla que visqui "permanentment a l'estiu".

El llibre recull els viatges de l'autor per la península Ibèrica entre 2015 i 2019. Les terres del Miño, el Bierzo, les muntanyes de Lleó i Palència, Sòria, Molina de Aragón, la vall del Jiloca, el Maestrat, les terres de Lleida i la plana de Vic, fins a arribar a Girona. Un traçat "deliberadament rural" i solitari que va d'oest a est, com si seguís la direcció d'una borrasca atlàntica que escombra la península. 

El llibre té dues parts. La primera, titulada “Tiempo adverso”, comença amb un conte "màgic, com explica el mateix autor en una entrevista a l'ACN, que introdueix el lector en l'estació hivernal enmig d'un bosc nevat.

El segueixen catorze textos, dos d'ells centrats en el Pirineu, que aborden les diverses maneres de mirar i de viure l'hivern, i els canvis que experimenta el paisatge i la naturalesa amb fenòmens com la neu, la boira i el fred. "És un retrat de com s'ha viscut i com es viu ara l'hivern", explica Cargol, periodista i editor de l'Agència.