El Comú acusa Junts de posar en perill l'acord de pressupostos de la Paeria

Els comptes 2022 obtenen el dictamen favorable de la Comissió

Ferre i Talamonte, regidors del Comú
Ferre i Talamonte, regidors del Comú | ACN
Redacció
03 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:45h
El grup del Comú de Lleida ha alertat que tot just signat l'acord de pressupostos de la Paeria amb el govern d'ERC i JxCat, han vist amb "sorpresa" com Junts l'estava incomplint en aspectes referents a la participació, un dels àmbits centrals en el paquet de mesures acordades amb la formació. Segons els Comuns, amb aquest incompliment, es posa de manifest que Junts "no sent com propi" l'acord de pressupostos assolit i per tant genera dubtes sobre la seva validesa, especialment en àrees que concerneixen a aquest partit.

El pressupostos però, han rebut aquest dijous l'aval de la Comissió amb 14 vots a favor dels grups d'ERC, JxCat, i els dos del Comú. Han votat en contra PSC, PP i els regidors no adscrits. 

El Comú ha recordat que va afrontar la negociació pressupostària des de la preocupació per una acció de govern que en diverses àrees s'allunya progressivament de les polítiques de canvi establertes al Pacte d'Entesa, especialment des de la sortida del grup polític del govern municipal.

La poca decisió en les polítiques de mobilitat, i el canvi de rumb en polítiques de participació des que l'àrea ha estat assumida per Junts, amb un nou coordinador polític per sobre de la direcció tècnica, són dos dels aspectes que preocupaven el Comú.

Per això, la formació va plantejar com a elements clau per a l'acord de pressupost precisament compromisos d'acció per a un canvi en el model de mobilitat, i garanties de continuïtat de les polítiques de participació en la línia fixada pel Pacte d'Entesa. Això no obstant, consideren que no s'ha assumit l'acord i que s'ha apostat per una política de "desmantellament" del pla pilot de dinamització dels barris de la Mariola – Turó de Gardeny, Centre Històric i Balàfia.