salut

L'eutanàsia no s'ha aplicat encara a cap persona a Lleida

Salut ha rebut més d'una cinquantena de sol·licituds, la gran majoria en centres d'atenció primària

per Bernat Surroca, Barcelona, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 15:07 |
La secretària general de Salut, Meritxell Masó, explicant el desplegament de la llei de l'eutanàsia a Catalunya | ACN
L'eutanàsia ja s'ha aplicat a 24 persones a Catalunya des del mes de juny, quan va entrar en vigor la nova llei. El Govern va iniciar el desplegament de la llei orgànica de regulació de l'eutanàsia a partir del mes de juny, un cop es va aprovar la comissió de garantia i avaluació per fer efectiu el dret a la prestació d'ajuda a morir.

Del total de 53 sol·licituds, la major part provenen de la demarcació de Barcelona (39), seguida de Girona (11), Tarragona (3) i Lleida, on no s'ha registrat cap petició. Pel que fa a les ja realitzades, 18 persones s'han acollit a la llei de l'eutanàsia a Barcelona, 4 a Girona, 2 a Tarragona, i cap a Lleida. Per altre costat, la mitjana de temps de resolució de les sol·licituds se situa en quaranta-un dies.


Des de llavors i fins al 30 de novembre, Salut ha rebut un total de 53 sol·licituds, la gran majoria en centres d'atenció primària. D'aquestes, 28 han estat aprovades, i 4 estan pendents de realitzar. Hi ha 14 peticions en curs, i 3 han estat denegades. També consten 6 casos en què les persones van morir abans. Les patologies més freqüents dels pacients són neurodegeneratives (23) o bé oncològiques (14).

La secretària general de Salut, Meritxell Masó, la directora general d'Ordenació i Regulació Sanitària, Azucena Carranzo, i el president de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya, Albert Tuca, han detallat en roda de premsa en desplegament de la llei. 90 professionals sanitaris d'un total de 90.000 s'han declarat objectors de consciència. 

 

Participació