Infraestructures

El Govern considera «essencial» l'Eix Transversal de Ponent

Les Garrigues Altes demanen que Diputació o Generalitat assumeixin i executin millores al tram Castelldans-Torrebesses

per Redacció, Lleida | 29 de novembre de 2021 a les 12:29 |
Carretera entre Castelldans i el Cogul | ACN
La comunitat de municipis de les Garrigues Altes, així com la del Segrià Sec, porten temps denunciant el mal estat de la carretera que va de Castelldans (Garrigues) a Torrebesses (Segrià).

Reclamen que la Diputació de Lleida o la Generalitat n'assumeixin la titularitat, que ara és municipal, i hi executin obres de millora. Aquest tram forma part de l'Eix Transversal de Ponent recollit al Pla Territorial Parcial de Ponent del 2007.


Per això, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, considera "essencial i estratègic" la configuració d'aquest eix viari que connectaria l'A-2, a Bellpuig, amb l'Eix de l'Ebre (C-12), a Torrebesses, i vertebraria les comunicacions nord-sud a les Garrigues i diu que s'estudiarà amb vista a pròxims pressupostos. 

El Pla Territorial Parcial de Ponent aprovat pel Govern el 2007 defineix l'Eix Transversal de Ponent. Aquesta via connectaria la plana d'Urgell amb les Terres de l'Ebre, des de l'A-2 a Bellpuig, seguint el traçat de la C-233 passant per les Borges Blanques i continuant des de Castelldans per una carretera local fins a Torrebesses i després per la C-12 fins a Maials, enllaçant així amb l'Eix de l'Ebre (C-12). A més, a les Borges Blanques també connectaria amb l'N-240 i l'AP-2. L'Eix Transversal de Ponent també milloraria la mobilitat per l'interior de les Garrigues i vertebraria les comunicacions viàries nord-sud en aquesta comarca.  


Tant el tram de la C-233 entre Bellpuig i Castelldans com el de la C-12 entre Torrebesses i Maials són titularitat de la Generalitat. En canvi, el tram d'uns 15 quilòmetres que discorre entre Castelldans i Torrebesses, passant pel Cogul i Granyena de la Garrigues, i que permetria configurar l'Eix Transversal de Ponent és una pista asfaltada i la titularitat és municipal.

 

Participació