Planas anuncia sancions si s'incompleix la nova Llei de la Cadena Alimentària

El ministre destaca que els preus de venda no podran estar per sota dels costos i que prohibeix la venta a pèrdues

Redacció
26 de novembre del 2021
Luis Planas,  ministre d’Agricultura
Luis Planas, ministre d’Agricultura | ACN
El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luís Planas, ha advertit que s'aplicaran sancions per incomplir la Llei de la Cadena Alimentària, la modificació de la qual s'aprovarà definitivament dijous vinent al Congrés. Des de Lleida, Planas ha destacat el "pas endavant" que suposa a l'hora de garantir uns "preus dignes" als productors i ha dit que serà una llei "d'obligat compliment" per part dels diferents agents que intervenen en la cadena.

Així, ha remarcat que estableix que "els preus de venda no puguin estar per sota dels costos de producció" i prohibeix "expressament" la venda a pèrdues. A la vegada, el ministre ha posat de relleu que introdueix la novetat que "tota transacció i tot contracte hauran de ser per escrit". 

"El fet que els preus de venda no puguin estar per sota dels costos de producció i que es prohibeixi expressament la venda a pèrdues constitueix segurament la reforma agroalimentària més avançada de la UE, conjuntament amb França", ha destacat. A més, "també dona resposta a la situació que està vivint el sector agroalimentari per l'increment de costos de producció", ha dit el ministre d'Agricultura.