La Paeria presenta els «majors pressupostos de la història» amb un augment del 17%

El govern pacta els números de 196 milions amb els comuns, que defensen el seu paper en les mesures de transició ecològica i la lluita contra les desigualtats

Imatge de la presentació dels pressupostos
Imatge de la presentació dels pressupostos | Àlvar Llobet
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 19:50h
La ciutat de Lleida tindrà nous pressupostos abans d’acabar l’any, i els tindrà curulls de milions. El govern de la Paeria i el Comú s’han posat d’acord per tirar endavant els números del 2022 que, amb tota probabilitat, no rebran l’aval de cap altra formació al consistori. Les xifres pugen a 196 milions, un 17% que l’any passat, un augment que s’explica per l’arribada de fons europeus.

Les tres formacions del tripartit s’han tornat a unir en aquesta ocasió després que el passat mes d’octubre ja pactessin el projecte d’ordenances fiscals, que es va aprovar en sessió plenària.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat que els números son “els majors de la història per fer possible les transformacions social, democràtica, verda i feminista”. El Paeri en cap ha apuntat que “després d’un 2020 i un 2021 molt durs, necessitàvem uns nous comptes transformadors i amb la mirada posada al 2030”. L’alcalde ha destacat que aquests nous pressupostos permetran garantir millor els drets de la ciutadania, contribuint a acabar amb les escoles en barracons a la ciutat i amb presència de persones dormint al carrer, gràcies al nou Equipament Comunitari de Múltiples Usos.

Les prioritats dels comptes per a l’any vinent seran la transformació de la ciutat a partir de quatre eixos: el de la transformació social, la transformació feminista, la transformació democràtica i la transformació verda, ha destacat la tinent d’alcalde Sandra Castro, qui ha afegit que l’acord amb el grup del Comú s’ha estat negociant durant molt de temps per tal d’assolir un pacte en la línia de les prioritats manifestades en el Pla d’Acció Municipal, que van impulsar els tres grups.

Els comuns han reivindicat, per la seva banda, el seu paper en la millora de la transició ecològica i en combatre les desigualtats en uns pressupostos que s’eleven a euros. La formació assegura que ha actuat amb “responsabilitat i deixant de banda el partidisme” per tal de garantir els pressupostos que ajudaran a “abordar les urgències de la ciutat en un moment excepcional i històric de crisi post pandèmia i col·lapse climàtic”.

Reactivació econòmica
La principal prioritat dels pressupostos és donar una empenta a la recuperació econòmica després del sotrac ocasionat per la pandèmia, ha explicat el primer tinent d'alcalde Toni Postius. Amb aquest objectiu, s'han treballat diferents projectes per optar als fons Next Generation i altres possibles fonts de finançament, prioritzant les polítiques de mobilitat i transició ecològica.