El Lleida no argumenta els incompliments i deixa via lliure a l’expulsió de l’estadi

La Paeria no té constància de la presentació de cap al·legació per part dels Esteve

25 de novembre del 2021
Actualitzat el 26 de novembre a les 8:33h
Imatge del Camp d’Esports
Imatge del Camp d’Esports | Lleida Esportiu
Als propietaris del Lleida Esportiu no sembla importar-los massa si la Paeria trenca el conveni amb el club i els fa fora del Camp d’Esports. Aquesta conclusió s’extreu després que els germans Esteve encara no hagin presentat cap document d’al·legacions dins del termini que l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va fixar en comprovar que l’entitat havia incomplert el pacte amb l’ajuntament en diversos punts.

Pueyo va donar deu dies hàbils per tal que el Lleida Esportiu corregís o expliqués les denúncies fetes per ell en roda de premsa, uns arguments que, de moment, encara no han arribat. Fonts de la Paeria consultades per aquest diari confirmen que no hi ha constància de cap recepció de les al·legacions per part dels propietaris del Lleida Esportiu, encara que mantenen oberta la possibilitat que aquests papers puguin haver estat enviats per altres vies com el correu postal. Aquesta opció no es descarta, però tot fa pensar que els Esteve tampoc no hauran enviat res atès que ningú del club s’ha posat en contacte amb cap responsable del govern municipal en els darrers dies. 

En les properes hores es comprovarà si els Esteve han enviat o no els documents, i, si no és el cas, la Paeria activarà els mecanismes interns per sotmetre al ple del mes de desembre, previst pel dia 17, la votació sobre la finalització del conveni amb el club. Aquest fet porta implícita l’expulsió de l’estadi si l’executiu de la Paeria no negocia aquest punt concret amb el club. En aquest sentit, no es descarta que l’ajuntament trenqui el conveni però acordi que el club pugui continuant fent ús de l’estadi fins a final de temporada.

L’equip no podria jugar més al Camp d’Esports i s’hauria de buscar un nou terreny de joc per seguir disputant la lliga de la Segona RFEF. Totes les formacions polítiques s’han aliniat amb el govern municipal en la voluntat de trencar relacions amb el Lleida Esportiu després dels darrers escàndols i la mala imatge que dona l’entitat a la ciutat en els últims mesos.

Una desena d’incompliments del conveni
Pueyo va detallar els incompliments que els propietaris del club han fet en els darrers anys: cessions d’instal·lacions a la pràctica de l’esport base, obligació de fer un manteniment adequat de les instal·lacions, obligació d’eximir les quotes de pagament a les famílies d’infants que no puguin pagar, obligació del club a usar l’anagrama de la Paeria amb la frase “amb el suport de”, obligació de vetllar pel compliment de tràmits fiscals i amb la Seguretat Social i, també, acordar amb l’ajuntament les modificacions del conveni.

En aquest sentit, l’alcalde també va recordar que el Lleida Esportiu no ha pagat les obres de substitució de la gespa.