Alerten que molts presos de Lleida pateixen patologies psiquiàtriques

Els funcionaris reclamen que es traslladin els presos psiquiàtrics a altres centres penitenciaris i que s'augmenti el personal

Redacció
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:53h
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida | Àlvar Llobet
Representants sindicals de la presó de Ponent s'han tancat aquest dijous a la seu de Justícia a Lleida, després de la concentració convocada davant dels jutjats, per exigir una reunió amb la directora, Montserrat Messeguer, sobre la situació a la presó. Amb Messeguer s’hi han reunit aquest divendres. "Volem que ens doni solucions", reclamen. Denuncien que molts dels presos pateixen patologies psiquiàtriques i reclamen que es traslladin a d'altres centres penitenciaris amb mòduls específics.

Recorden també que el Centre Penitenciari de Ponent no disposa de mòdul psiquiàtric i alerten que, des del juny d'aquest any, aquests presos han protagonitzat més d'una desena d'agressions a funcionaris. Els sindicats reclamen també que s'augmenti el personal i denuncien la insalubritat del centre. 

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous davant dels jutjats de Lleida per denunciar la situació d'inseguretat al Centre Penitenciari de Ponent, la insalubritat de la instal·lació i per reclamar que s'ampliï la plantilla. Durant l'acte s'ha llegit un manifest reclamant que l'administració vetlli per dignificar la feina dels funcionaris. 

Posteriorment han caminat fins als serveis territorials de Justícia de Lleida, on representants dels sindicats CSIF, CCOO, UGT i ACAIP, han entrat i s'han tancat per reclamar una trobada amb Messeguer. La directora ha estat assabentada de la protesta sindical mentre estava reunida amb el secretari de Serveis Penitenciaris, Joaquim Clavaguera, a qui els representants dels sindicats també demanen que els escolti.