Els Esteve van voler prohibir la declaració conjunta dels capitans el passat diumenge

Els propietaris del club van donar ordres d’aturar la roda de premsa i el club no l’ha publicat a les seves xarxes socials

Els quatre capitans del Lleida Esportiu
Els quatre capitans del Lleida Esportiu | @DaniBadia
18 de novembre del 2021
Actualitzat el 19 de novembre a les 19:08h
Els quatre capitans del Lleida Esportiu van fer una atenció a la premsa conjunta el passat diumenge per denunciar els impagaments i els incompliments dels propietaris del club. El futbolista Quim Araujo va apuntar contra els germans Esteve després del partit del Cerdanyola com a responsables de la "situació límit" que viu la plantilla. 
 
Aquestes declaracions no van agradar els propietaris, que van intentar frenar la compareixença minuts abans que es produís. Segons ha pogut saber NacióDigital, els amos del club es van assabentar de la voluntat dels futbolistes i van trucar els responsables de comunicació per tal de frenar la roda de premsa que volien fer i que finalment van acabar fent
 
Les declaracions dels jugadors, però, no van ser reproduïdes a les xarxes socials del club com sol fer el departament de comunicació sempre després dels partits. Tampoc la roda de premsa de l'entrenador, Gabri Garcia, va ser difosa pels mitjans oficials de l'entitat, que no ha actualitzat les seves xarxes des de fa quatre dies tal com s'ha explicat en aquest diari. No és la primera vegada que els responsables del club intenten vetar la llibertat d’expressió. El passat de d’octubre, les xarxes del club van bloquejar els comentaris dels usuaris de Twitter, molts d’ells crítics en els darrers mesos per la gestió del club.

Les notícies de les darreres hores demostren que l’entitat dels Esteve s’està morint; la Federació Catalana de Futbol no nomenarà àrbitres per als partits de cadets, infantils i alevins perquè el club no els paga, i els jugadors de la primera plantilla ja han començat a posar denúncies davant l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) després de no rebre els pagaments dels tres darrers mesos. El període per tramitar-les acaba el proper 25 de novembre. 

Acreditar un deute de tres mensualitats permet accelerar el procés de baixa del club, de manera que els futbolistes que denunciïn i acreditin els impagaments en aquest temps, marxaran de l’entitat. Si això passa, i és molt probable, l’equip no tindrà efectius per jugar els partits, i com que tampoc podrà fitxar a l’hivern perquè la federació no ho permet als clubs morosos, s’abocarà a la desaparició. Si els Esteve no volen vendre el club, el camí és aquest. El de la perdició.