Un grup de socis pensa en crear un nou club si desapareix el Lleida Esportiu

Estan estudiant exemples d’altres entitats esportives i asseguren que traslladaran la idea a les penyes

16 de novembre del 2021
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 18:42h
Imatge del Camp d’Esports
Imatge del Camp d’Esports | Lleida Esportiu

El Lleida Esportiu està al caire de la desaparició i alguns aficionats ja preparen l'endemà, quan el club hagi fet fallida i els Esteve estiguin fora de tota gestió.

L'associació Amics del Lleida es planteja la creació d'un nou equip de futbol a la ciutat que neixi de les cendres del Lleida Esportiu i que creixi amb una organització transparent i vinculada amb el soci, que tindria més veu i vot que actualment amb l’entitat dels germans Esteve. “El soci seria el propietari”, explica el president del col·lectiu, Andreu Ratés, que assegura que l'associació té clar quins passos s'han de seguir a nivell burocràtic per crear un nou club. També apunta que actualment s'estan estudiant els exemples d'altres clubs com la SD Logroñés i Avilés Stadium amb intenció de replicar un model similar “a la lleidatana”.

Ratés creu que el club popular que es crearia després del Lleida Esportiu s’hauria d’allunyar de les praxis dels actuals propietaris del club, a qui critica per la seva manca de transparència i mala gestió en els darrers anys que han portat el Lleida Esportiu a una situació de fallida tècnica amb deutes milionaris, denúncies i investigacions per presumptes fets delictius.

Des de l’associació Amics del Lleida s’explica que la idea de crear un nou club en el cas que desaparegui el Lleida Esportiu es traslladarà en els propers dies als socis que formen part de les penyes del club per abordar el projecte amb més suports.