Aitona inaugura el nou centre de d’«acompanyament» a la gent gran

S'han invertit uns 280.000 euros i les instal·lacions inclouen gimnàs, bugaderia i cuina, entre altres

Imatge del nou centre d’Aitona
Imatge del nou centre d’Aitona | Aj Aitona
Redacció
15 de novembre del 2021
L'Ajuntament d'Aitona (Segrià) ha inaugurat aquest diumenge el nou centre de serveis per a la gent gran que entrarà en funcionament a partir del dilluns, 15 de novembre.

L'espai, ubicat a l'edifici que ocupaven les antigues escoles, ofereix, entre altres, serveis d'estada, d'acompanyament per fer compres i encàrrecs, càtering, bugaderia i fisioteràpia. L'alcaldessa del municipi, Rosa Pujol, s'ha mostrat "orgullosa" i ha dit que el centre vol fer un "acompanyament" als aitonencs grans no dependents en les etapes prèvies a l'entrada a un centre residencial. L'espai obrirà de dilluns a divendres i donarà feina a dues persones. Per fer-ho possible ha fet falta una inversió per valor d'uns 280.000 euros. 

Pujol ha destacat que és important que aquells municipis que tenen un gran nombre de població envellida, com és el cas d'Aitona, puguin oferir a la ciutadania el major nombre de serveis que necessiten per, d'aquesta manera, evitar que s'hagin de traslladar a les ciutats properes. 

Pujol ha afegit que el centre vol fer un acompanyament i facilitar als aitonencs no dependents que puguin estar "el màxim de temps a les seves cases". "Que la gent pugui estar aquí durant el dia i després vagin a casa amb les seves famílies. Volem que el centre sigui el menjador de casa seva", ha indicat.