Impulsen una campanya d’adhesions per demanar l’absolució de Pau Juvillà

La CUP va públic un manifest que denuncia l’actitud “repressiva” de l’Estat espanyol contra l’independentisme i que ja han signat un miler de persones

Redacció
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 19:17h
Pau Juvillà
Pau Juvillà | ACN
La CUP ha impulsat un manifest i una campanya d’adhesions per demanar l’absolució de Pau Juvillà, diputat que el proper 22 de novembre serà jutjat per un delicte de desobediència.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidirà si inhabilita o no el cupaire després de ser denunciat pel grup municipal de Ciutadans a Lleida, que va portar als tribunals la negativa de la Crida per Lleida a retirar els llaços grocs de la façana de la Paeria en època electoral. Juvillà era el líder del grup municipal independentista. Per aquesta acció, la Fiscalia li demana una inhabilitació de vuit mesos i quatre de multa, un fet que suposaria la pèrdua de la seva acta com a diputat al Parlament.

Davant d’aquesta situació, la CUP pretén donar suport a Juvillà a través de la suma de signatures per denunciar l’actitud “repressiva” de l’Estat espanyol contra els partits independentistes. Un miler de persones ja han signat el manifest, entre les quals el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

El proper diumenge està previst un acte a la plaça de l’Escorxador de Lleida a partir de les 12.00h en el qual hi intervindrà el mateix Juvillà, Meritxell Serret, Benet Salellas, Eulàlia Reguant, Xavier Antich i Anna Llauradó.