Lleida recupera l’Aplec del Caragol

L'organització anuncia les dates, del 20 al 22 de maig, per facilitar que proveïdors i colles puguin començar a preparar la pròxima edició

Una colla a l’Aplec
Una colla a l’Aplec | ACN
Redacció
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:18h
Lleida recuperarà el 2022 l'Aplec del Caragol, després que la festa no s'hagi pogut celebrar els dos darrers anys per la pandèmia. La 41a edició tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de maig i la voluntat de la Federació de Colles (Fecoll) és que es desenvolupi amb la màxima normalitat possible, atenent els requeriments sanitaris que puguin ser vigents en aquell moment.

L'organització ha donat a conèixer les dates per facilitar que proveïdors i colles puguin començar a preparar la logística i infraestructura necessària. L'Aplec reuneix 107 colles que sumen unes 13.500 persones. Es calcula que unes 200.000 persones passen pel recinte durant els tres dies de la festa. Tot i això, hi ha set colles que esperen alguna vacant per poder-hi participar. 

Des de la Fecoll han indicat que la voluntat és celebrar la pròxima edició de l'Aplec amb la màxima normalitat possible. "La intenció és arribar al maig amb una situació igual o millor que l'actual perquè això permetria fer una sèrie de coses molt similars al que seria un Aplec normal", ha dit Ferran Perdrix, president de la Fecoll.

Tot i això, ha assenyalat que s'adaptaran a la situació sanitària que hi hagi aleshores. "Entre tots hem d'arribar al maig amb les millors condicions", ha afegit. En aquest sentit, el president de la Fecoll ha fet una crida per tal que cada cop siguin més les persones vacunades contra la Covid-19.