Trens

Reclamen restablir els Avant cap a Barcelona com abans de la pandèmia

El sindicat CCOO també planteja crear una xarxa catalana d'alta velocitat d'obligació de servei públic

per Redacció, Lleida | 12 de novembre de 2021 a les 07:46 |
L'estació de Lleida | Àlvar Llobet
CCOO de Lleida demana restablir "de forma immediata" els serveis ferroviaris d'alta velocitat Avant entre la capital del Segrià i Barcelona que hi havia abans de la pandèmia.

Així ho traslladaran aquest divendres responsables del sindicat al subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, durant la trobada que mantindran per presentar-li el projecte ferroviari “CATAV 2023” que planteja crear una xarxa catalana d'alta velocitat d'obligació de servei públic, aprofitant les infraestructures i els trens que hi ha actualment.


En aquest sentit, des de CCOO de Lleida reclamen fer efectiu l'increment de serveis dels trens Avant proposats en els diferents estudis i projectes presentats pel sindicat. 

“CATAV 2023” és el tercer projecte ferroviari elaborat per CCOO de Lleida. És la continuació dels projectes “Rodalies de Lleida, un tren per a la classe treballadora” i “Avant Lleida-Barcelona”.


Un tren per a la classe treballadora


En l'últim projecte, el sindicat ha establert, amb fonaments tècnics, propostes concretes pel que fa a horaris, nombre de serveis, tipus de trens, preus dels bitllets i actuacions específiques per a cadascuna de les línies d'alta velocitat analitzades.

 

Participació