La Paeria trencarà el conveni amb el Lleida si el club no justifica els «incompliments greus»

L’alcalde Miquel Pueyo dona deu dies als Esteve per presentar al·legacions i assegura que “ja n’hi ha prou”

Miquel Pueyo
Miquel Pueyo | Adrià Costa
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:11h
El conveni entre la Paeria i el Lleida Esportiu penja d’un fil. El Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que el consistori està disposat a trencar el vincle amb el club dels Esteve després d’acreditar els “incompliments greus” del conveni que el club ha fet en els darrers anys.

“Ja n’hi ha prou”, ha conclòs Pueyo, que ha anunciat que s’ha donat un termini de deu dies a l’entitat per presentar al·legacions a les obligacions no ateses detallades per la Paeria.

Els arguments del club significarien un canvi de rumb de l’entitat (que no es preveu des de la Paeria) abans que l’equip de govern elevi a la comissió i al ple del mes de desembre la votació per trencar el conveni. En aquest sentit, Pueyo ha indicat que tots els partits polítics de l’ajuntament s’han alineat amb la postura de l’executiu de tallar el vincle amb el Lleida Esportiu després de la “mala imatge per la ciutat” que ha provocat el club de futbol en els darrers temps.

Aquest trencament significaria, a la pràctica, que el Lleida Esportiu no podria jugar més partits al Camp d’Esports aquesta temporada. En aquest punt, però, Pueyo ha obert a porta a pactar amb el club la disputa de partits a l’estadi encara que el conveni estigui rescindit. Pueyo també ha explicat que el club podria sol·licitar al consistori jugar en altres camps de la ciutat.

Una desena d’incompliments del conveni
Pueyo ha detallat els incompliments que els propietaris del club han fet en els darrers anys: cessions d’instal·lacions a la pràctica de l’esport base, obligació de fer un manteniment adequat de les instal·lacions, obligació d’eximir les quotes de pagament a les famílies d’infants que no puguin pagar, obligació del club a usar l’anagrama de la Paeria amb la frase “amb el suport de”, oligació de vetllar pel compliment de tràmits fiscals i amb la Seguretat Social, acordar amb l’ajuntament les modificacions del conveni. En aquest sentit, l’alcalde també ha recordat que el Lleida Esportiu no ha pagat les obres de substitució de la gespa.