jocs d'hivern

Kilian Jornet i Araceli Segarra, en contra dels Jocs d'Hivern als Pirineus

L'atleta, juntament amb Araceli Segarra, participarà aquest dimecres en la presentació del manifest de la plataforma Stop Jocs Olímpics

per I.M., Barcelona, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 09:03 |
Kilian Jornet | Salomon
Els atletes catalans Kilian Jornet i Araceli Segarra es posicionen en contra dels Jocs d'Hivern als Pirineus per a l'any 2030. Així, tots dos han anunciat el seu suport al manifest que la plataforma Stop Jocs Olímpics presenta aquest dimecres. L'atleta català, vinculat a l'esport de muntanya, ha anunciat, a més, que participarà en la presentació del manifest telemàticament des de Noruega.

Jornet ja havia admès anteriorment la seva insatisfacció amb la candidatura dels Jocs perquè, segons deia, "els interessos econòmics estan per sobre dels socials". L'esportista fa temps que reclama accions comunitàries per contenir el canvi climàtic i en una entrevista a El País va anunciar que ha decidit no viatjar més d'allò que "suposi emetre tres tones de CO2 a l'any". La traducció és, doncs, un viatge internacional i un o dos viatges curts. 


Un dels portaveus de la platagorma, Bernat Lavaquiol, regidor de la CUP a l'Alt Urgell, va afirmar que amb la candidatura olímpica s'acabarà de convertir el Pirineu "en un parc temàtic d'esbarjo per a l'àrea metropolitana" i va denunciar que el projecte s'ha gestat "des de despatxos foscos de Barcelona i pressionats pels lobbys de la construcció i el turisme".

 

Participació