Sanitat

Una trentena de metges i sanitaris del Santa Maria es neguen a fer més guàrdies

Asseguren que viuen una situació “extrema” d’esgotament físic i mental

per Redacció, Lleida | 6 de novembre de 2021 a les 09:56 |
Un metge durant la Covid | Europa Press
Prop d'una trentena de facultatius de l'Hospital Santa Maria de Lleida, amb el suport i assessorament de Metges de Catalunya (MC), s'han plantat i han decidit no fer més hores d'atenció continuada (guàrdies) que les 499 hores anuals màximes exigibles per conveni col·lectiu, donada la "situació extrema" d'esgotament físic i mental que asseguren patir.

Es tracta de professionals de medicina interna, geriatria, la unitat de cures intensives (UCI), i del Programa d'Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES). Els afectats, molts dels quals també cobreixen vacants de la plantilla mèdica a l'Hospital Arnau de Vilanova, han presentat un escrit adreçat al gerent territorial de l'ICS, Ramon Sentís. 


En aquest escrit, els facultatius assenyalen que l'estat de saturació pel que fa a la realització de la jornada d'atenció continuada ha esdevingut totalment "insostenible". Així, afirmen que, si d'aquí a final d'any mantenen la seva jornada ordinària prevista i les guàrdies de presència física programades, sobrepassaran igualment la jornada anual màxima de 2.187 hores pactada en el conveni.

És per això que comuniquen a Sentís que no faran ni una hora més de les acordades i demanen una reunió urgent per adequar els calendaris laborals dels facultatius a la normativa vigent. En cas de no consensuar una solució, adverteixen que l'atenció continuada de determinats serveis podria quedar sense cobrir alguns dies, així com també la jornada ordinària, atès que els professionals haurien acomplert les 2.187 hores anuals abans d'arribar a 31 de desembre de 2021.

 

Participació