Lleida diu prou a les agressions sexuals contra les dones

Unes 200 persones, entre ciutadania i representants polítics, exigeixen posar fi a les agressions masclistes

Detall de quatre manifestants
Detall de quatre manifestants | ACN
Redacció
05 de novembre del 2021
Actualitzat a les 22:28h
Unes 200 persones en total han participat aquest divendres a la tarda en dues concentracions a Lleida per condemnar la presumpta agressió i violació que va patir una dona la matinada de dijous al voltant del Turó de la Seu Vella i per exigir la fi de les agressions masclistes.

La primera de les protestes, convocada per la Coordinadora 8M de Lleida, ha començat a les 18.30 hores davant l'edifici de la Paeria per la banda de l'avinguda de Blondel. A l'acte, que ha aplegat un centenar de persones, s'ha llegit un manifest. Tot seguit, a les vuit del vespre ha tingut lloc a la plaça de la Paeria la segona concentració, convocada per l'Ajuntament. 

"Les dones hem de ser lliures perquè tenim netes, filles i necessitem que hi hagi llibertat sense que passi res de tot això", ha indicat una de les assistents, Maria Rosinach.

Per la seva banda, Elisabet Salvia ha parlat de la necessitat d'endurir les penes relacionades amb les agressions sexuals i, Noèlia Pons, ha dit que ha participat a la manifestació per reivindicar que "si ens toquen a una ens toquen a totes". "Venim a defensar els nostres drets perquè ja estem cansades", ha afegit.