Detingut a Torres de Segre per voler comprar 114 bicicletes robades

Els Mossos també van intervenir en l'operatiu 9,7 quilos de cabdells de marihuana i 18.000 euros en efectiu

Imatge de les bicicletes robades
Imatge de les bicicletes robades | Mossos Esquadra
Redacció
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:28h
Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres a Torres de Segre (Segrià) un veí de Lleida, de 49 anys i nacionalitat congolesa, com a presumpte autor dels delictes de recaptació i contra la salut pública. La policia va recuperar en una granja en desús situada a la partida de Vilanova, de Torres de Segre, 114 bicicletes sostretes, moltes desmuntades, i va detenir l'home que suposadament les comprava.

Segons els Mossos, les bicicletes eren enviades, desmuntades i empaquetades, al Congo per vendre-les. En l'operatiu, també es van intervenir 9,7 quilos de cabdells de marihuana i 18.000 euros en efectiu. Els Mossos no descarten noves detencions i, a la vegada, estan fent gestions per tal de retornar les bicicletes als seus propietaris. 

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada pels Mossos d'Esquadra a l'octubre després de tenir coneixement que un home estaria comprant bicicletes sostretes. La policia va localitzar el lloc on suposadament s'emmagatzemaven, una granja en desús de la partida de Vilanova de Torres de Segre. 

Els Mossos van entrar dimecres al migdia a la granja on es va sorprendre el sospitós quan estava embolicant rodes. Els agents també van trobar 72 parells de rodes, material que estava embolicat per un trasllat imminent. La policia també va trobar una vintena d'eines elèctriques, entre les quals diversos trepans i radials.

A la vegada, els Mossos d'Esquadra van localitzar 9,7 quilos de cabdells de marihuana i 42 embolcalls de la mateixa droga, preparats per ser venuts, i 18.000 euros en efectiu. El preu de la droga comissada, segons l'oficina estatal d'estupefaents del Ministeri de l'Interior, podria arribar a tenir un preu al mercat de 17.570 euros.

Segons els investigadors, les bicicletes sostretes eren enviades, desmuntades i empaquetades, al Congo per vendre-les. Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta ja que no descarten noves detencions relacionades amb l'operatiu. El detingut passarà pròximament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.