turisme

Volen limitar el total de visitants diaris al congost de Mont-rebei

Osca i Lleida acorden evitar la massificació de l'espai limitant la navegació i coordinant la gestió d'aparcaments

per I.M., Barcelona, Catalunya | 2 de novembre de 2021 a les 17:32 |
Uns turistes navegant pel Congost de Mont-rebei | ACN
La Comissió de Seguiment del Congost de Mont-rebei, reunida aquest dimarts a la Diputació de Lleida, ha acordat la proposta de limitar les activitats de navegació a l'embassament de Canelles i delimitar aparcaments regulats per evitar la massificació de l'espai. Les propostes s'incorporaran al document que realitza Prames, l'empresa adjudicatària dels treballs de redacció del futur Pla d'Usos, per establir una estratègia d'actuació i gestió integral de l'entorn de l'embassament i el congost.

Les propostes impliquen regular els aparcaments de Corçà i la Pertusa i crear-ne un de nou a Sant Esteve de la Sarga limitant a 500 el màxim de vehicles permesos entre els tres. També es vol limitar a 2.000 el màxim de persones a l'espai en un dia. A banda de limitar la capacitat dels tres aparcaments, el sistema coordinat de gestió ha d'evitar que els vehicles estacionin a les pistes i les carreteres. 


El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assegurat que el document final que resulti de les deliberacions amb els municipis implicats busca l'equilibri entre un ús turístic econòmicament responsable i, alhora, sostenible i respectuós amb l'entorn. Per aquestes raons, és important que els municipis de Lleida i la Franja puguin delimitar un sistema de coordinació que passi tant per acordar un màxim d'aparells de navegació com de l'afluència màxima permesa de vehicles. En aquest sentit, ha anunciat que abans que acabi l'any es farà una nova reunió entre els municipis per, entre d'altres coses, estudiar el nombre de persones que poden accedir a través de la làmina d'aigua i com es gestionarà pels ajuntaments aquest flux de persones.

El president de la Diputació d'Osca, Miguel Garcia, ha recordat que les dues diputacions estan complint la seva funció com a mitjancers i facilitadors de l'espai, però que han de ser els municipis els que finalment arribin a un acord en el qual tots se sentin beneficiats en favor de la protecció de Canelles i Mont-rebei.

 

Participació