Rècord històric del turisme lleidatà durant l’estiu

S’han registrat més de mig miló de viatgers

Turistes a Lleida
Turistes a Lleida | Adrià Costa
Redacció
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:04h
El sector turístic de la demarcació de Lleida ha tancat l'estiu amb el millor resultat de tots els temps amb 546.559 viatgers i 1.542.818 pernoctacions, segons les dades de l'enquesta d'ocupació de l'INE, una vegada publicats els resultats de setembre sobre el comportament turístic en els establiments d'hoteleria, càmpings, turisme rural i apartaments turístics.

En concret, les pernoctacions entre juny i setembre s'han incrementat un 8% en relació amb el mateix període del 2019 i un 44% respecte al 2020, superant així les previsions que van fer el Patronat de Turisme de la Diputació i el propi sector. Càmpings i turisme rural han registrat creixements importants, mentre que les estades en l'hostaleria han calgut respecte a l'estiu del 2019. 

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha mostrat la seva satisfacció i ha destacat que s'han superat les dades de l'estiu del 2019, any de xifres rècord. A la vegada, ha posat de relleu que s'han millorat els resultats de l'any passat a la zona del Pirineu i el Prepirineu, que van tancar amb un balanç molt satisfactori i un bon comportament "gràcies a l'alta demanda per part d'un públic que buscava gaudir de l'activitat a la natura i en espais oberts en un context de pandèmia". També s'han recuperat i millorat els resultats a la plana de Lleida, amb unes xifres millors que abans de la pandèmia, ha ressaltat Pujol. 

Més pernoctacions tant al Pirineu com a la plana de Lleida
Prenent com a referència els resultats del mesos de juliol, agost i setembre, atès que el mes de juny no es va permetre la mobilitat fins al dia 22, el Pirineu de Lleida enguany ha registrat 270.315 viatgers i 864.043 pernoctacions.

Aquestes xifres representen el 58% del nombre total de viatgers que s'han desplaçat a les comarques lleidatanes de juliol a setembre i el 63% de les pernoctacions que s'han fet en els establiments turístics de la demarcació. Amb aquestes dades el Pirineu lleidatà ha incrementat de juliol a setembre un 11,58% la xifra de visitants amb relació a l'any passat i un 17,5% el nombre d'estades. En comparació amb l'estiu del 2019, la xifra de viatgers s'ha incrementat un 5,7% i les pernoctacions hi ha fet un 15,78 %.