Balaguer recupera els gegants: així seran els balls de Festa Major

Les figures balaguerines sortiran fins a cinc vegades durant els dies del Sant Crist

La geganteta, ballant pel carrer del Pont
La geganteta, ballant pel carrer del Pont | Joan Bové
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:58h
La ciutat de Balaguer recupera la ballada de gegants i capgrossos per la Festa Major després de l’aturada de l’any passat obligada per la pandèmia.

Les nou figures i la vintena de capgrossos balaguerins sortiran cinc vegades durant els dies de les festes del Sant Crist, que es celebren del 5 al 9 de novembre. La d’enguany és una de les edicions en les que els gegants i capgrossos ballaran més pels carrers de la ciutat. 

Estrena amb ofrena floral
Algunes figures estrenaran el ball de gegants de la Festa Major 2021 a l’esplanada del santuari del Sant Crist en el context de l’ofrena floral dels escolars de la ciutat. Els gegants ballaran durant el matí del divendres cinc de novembre, però ho faran directament al davant de la basílica balaguerina sense fer el tradicional recorregut pel carrer d’Avall i del Pont.

Novetats pel centre històric i balls per les residències
El dissabte dia 6 al matí també es podran veure les figures populars. En diversos carrers del Centre Històric i a la plaça del pou, gegantons i capgrossos ballaran al so de les grallers i tabals de la Colla Grallera de Balaguer. La Paeria i el col·lectiu de geganters pretenen donar amb aquesta nova activitat un impuls a les figures dels nans de la ciutat. 

A partir de les 16:30 hores de la tarda, alguns gegants ballaran per la gent gran al davant de les residències d’avis de la ciutat i també a l’hospital de Balaguer.

Diumenge, cercavila
A partir de les 11:30 hores del matí, totes les figures ballaran en un passacarrers que començarà a la plaça Mercadal i seguirà pels carrers Portalet, Germà Peralba i Miracle. La cercavila acabarà a la plaça del Museu amb diversos balls. 

Dimarts, balls de Festa Major
El dia del Sant Crist arrencarà amb el passeig dels gegants i nans pel Mercadal, carrer d’Avall i carrer del Pont. La corporació municipal acompanyarà la cercavila, que es reprendrà a la plaça Sant Salvador després de la missa solemne. El carrer Major serà l’escenari del pas de les figures balaguerines, que arribaran al Mercadal on faran els balls de Festa Major.