Lleida disposarà d'un centre d'atenció a les sexualitats

Oferirà cobertura global i integral de les necessitats afectives i sexuals del jovent

Redacció
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 8:59h
L'Ajuntament de Lleida crearà un centre d'atenció a les sexualitats com a espai assistencial per donar resposta a les inquietuds del jovent i per promoure educació i informació en aquest àmbit.

L'aposta és oferir una cobertura global i integral de les necessitats afectives i sexuals del jovent amb aquest servei que es presenti com un entorn amigable, acollidor i que faciliti el diàleg i la confiança.

El Centre de Sexualitats, que s'ubicarà al costat de l'Associació Antisida de Lleida, pretén aglutinar un servei eficient i eficaç per atendre les necessitats específiques dels i les joves, en què es pugui facilitar l'accés, parlar el mateix llenguatge i donar un servei útil i proper. La Diputació de Lleida aportarà 180.000 euros al projecte. 

Les necessitats de la joventut actual demanden poder fer un abordatge de l'afectivitat i la sexualitat, basant-se en els drets de la salutsexual i reproductius dels joves i adolescents i creant centres de salut accessibles, equitatius i apropiats per arribar a la població clau.

Quan es fa referència a la salut sexual sovint s'obliden àmbits positius, com ara el desenvolupament, l'exploració i el coneixement personal, que cal cobrir de manera coordinada, assenyalen des de la Paeria.