Diverses ciutats de Ponent, protagonistes d’un nou joc de taula

A més de carrers, la iniciativa recull entitats, festes i tradicions per reforçar el sentiment de pertinença dels veïns

Alguns dels jocs presentats
Alguns dels jocs presentats | ACN
Redacció
30 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:07h
Prop d'una vintena de municipis catalans i Andorra la Vella compten, des d'aquest any, amb el seu propi joc de taula. Es tracta d'una iniciativa de dos joves emprenedors d'Agramunt (Urgell) que té com a objectiu que la gent passi una bona estona i, a la vegada, conegui els carrers, edificis, associacions i les festes i tradicions característiques i que formen la identitat d'aquestes localitats. "Més que jugar a un joc és el sentiment de recordar d'on vens o on estàs vivint i fer caliu", explica un dels seus impulsors, Oriol Farràs.

Aquesta setmana s'ha presentat el darrer joc de la col·lecció, el “BalaguerCity” i el Mollecity”, inspirat i ambientat en les capitals de la Noguera i del Pla d'Urgell i que compta amb la col·laboració de bona part del seu teixit associatiu dels municipis. 

El projecte va néixer després que un dels seus impulsors, Oriol Farràs, elaborés un joc de taula personalitzat com a regal d'amic invisible per a un company de la residència universitària. A partir d'aquí, i després de crear l'any passat els primers jocs a les ciutats de Berga i Olot, Farràs, juntament amb Jordi Noguera i Joan Farré, van fundar “Yourcity” per arribar al màxim de ciutats possibles. 

El punt fort d'aquest projecte, expliquen els seus impulsors, és la proximitat i el sentiment de pertinença que les persones que hi juguen tenen amb el municipi, ja que s'adreça a un públic molt específic. "Toca un punt que t'estimes i també té un toc nostàlgic", explica Farràs, que afegeix que aquesta "il·lusió" que transmet el joc s'aconsegueix recollint les "festes, tradicions i les maneres de fer" dels seus habitants, a banda d'incloure els carrers i edificis més representatius. "Més que jugar a un joc és el sentiment de recordar d'on vens i on estàs vivint i fer caliu", explica.

Noguera explica que a cada localitat han buscat habitants perquè els ajudin a aconseguir que el joc sigui representatiu de la seva història i costums. De moment, els dos emprenedors han creat jocs ambientats en una vintena de municipis d'arreu de Catalunya, com ara Lleida, Tarragona, Girona, Sant Cugat, Salou, Balaguer, Vic, Manresa, Mollerussa, Reus, Igualada, Matadepera, Granollers i també a Andorra la Vella.