Els pagesos denuncien una allau d’inspeccions de treball per part de l’Estat

El sindicat Asaja creu que hi ha una “desconfiança” cap al sector agrari

Una segadora treballant
Una segadora treballant | Adrià Costa
Redacció
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:32h
Asaja Lleida ha constatat en els darrers mesos un augment de la "pressió" de les administracions públiques, tant de l'Estat com de la Generalitat, als agricultors i ramaders. L'entitat agrària ha denunciat una "allau" d'inspeccions de treball a empresaris agraris durant l'estiu.

A la vegada, també relaciona aquesta "pressió" de les administracions amb inspeccions ramaderes, al nou impost d'emissions de CO2 i a l'augment del preu dels hidrocarburs i de totes les energies, entre altres qüestions. La junta rectora d'Asaja Lleida ha traslladat aquestes inquietuds al delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, en la reunió mantinguda aquest dimecres entre ambdues parts. 

El president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, ha traslladat a Solé la "preocupació" dels agricultors per "la desconfiança de la Inspecció de Treball envers el sector agrari", tot i les dades favorables del compliment dels convenis laborals de més del 99% els darrers anys.

En concret, els agricultors es queixen d'"una allau d'inspeccions de treball aquest estiu i que es posa en dubte el compliment de la signatura del registre laboral dels treballadors". Roqué considera "injustificada" aquesta "desconfiança" ja que "la immensa majoria dels agricultors compleix amb la normativa laboral i les dades ho demostren".