Ibarz admet sorpresa per la sentència i diu que seguirà com alcalde d’Almacelles

Diu que la sentència no és ferma i diu haver rebut el suport dels seus regidors

Josep Ibarz
Josep Ibarz | ACN
Redacció
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:22h
L'alcalde d'Almacelles, Josep Ramon Ibarz, ha reconegut a l'ACN que li ha "sorprès moltíssim" la sentència "exagerada" que el condemna a nou anys d'inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació administrativa, per haver intervingut en la contractació d'una desena de persones “a dit” . "No comparteixo en absolut la sentència i la recorrerem.

Espero que els jutges de l'Audiència ho vegin diferent", espera. Precisament, com la sentència no és ferma, Ibarz ha assegurat que seguirà al capdavant de l'Ajuntament d'Almacelles perquè diu haver rebut el suport dels seus regidors. "Avui és un dia difícil per mi i la meva família però segueixo amb la mateixa il·lusió de treballar per Almacelles", ha afegit. 

Ibarz considera que la condemna és "totalment exagerada" perquè "no he ficat la mà a la caixa ni estic relacionat amb delictes urbanístics, sinó que s'està parlant d'uns contractes que diuen que no s'han fet del tot bé", recorda. Tot i això, Ibarz insisteix que "les coses sí que s'han fet bé" perquè "el secretari mai va dir el contrari i sempre es van aprovar les contractacions en la Junta de Govern".

ERC en demana la dimissió 
Després de conèixer-se la sentència condemnatòria, els republicans ERC Almacelles ha reclamat que l'alcalde actuï amb "dignitat" davant els veïns i li han exigit que plegui "per no malmetre, encara més, el nom del municipi. Ignasi Comella, portaveu del grup municipal republicà, lamenta la imatge pública que s'està difonent d'Almacelles, a causa de les causes obertes i la sentència que s'ha conegut aquest dimarts que condemna a 9 anys d'inhabilitació Ibarz i li demana que abandoni l'alcaldia del municipi.