Convoquen vaga el 28 i 29 d'octubre a l'escorxador Avidel de Lleida

CCOO exigeix que tots els treballadors passin a ser plantilla directa de l'empresa principal i l’empresa diu que cobren més del que estableix el conveni

Redacció
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:10h
Imatge de l’escorxador
Imatge de l’escorxador | ACN
CCOO ha convocat vaga a l'escorxador d'aus Avidel de Lleida (antiga Milsa), del Grup Vall Companys, els dies 28 i 29 d'octubre. El sindicat reclama que tots els treballadors passin a ser plantilla directa de l'empresa principal Seresse, que gestiona l'escorxador, que se'ls apliqui el conveni de referència del sector i "es posi fi a la precarietat laboral existent".

CCOO denuncia que "la direcció d'Avidel continua enriquint-se a costa dels drets i de les condicions laborals dels treballadors". "Primer va ser a través de falses cooperatives de treball i de la figura dels falsos autònoms, i ara mitjançant les empreses multiserveis, amb unes condicions econòmiques i laborals per sota de les que marca el conveni del sector", afirma el sindicat. 

Durant les dues jornades de la vaga, que començaran a les nou d'aquesta nit, estan previstes concentracions a les portes de l'escorxador per reivindicar "unes condicions laborals dignes" i accions informatives "per denunciar l'explotació laboral que pateixen els treballadors de l'escorxador", segons han explicat des de CCOO d'Indústria de Lleida.

L’empresa diu que els treballadors cobren més del que diu el conveni[/h3]

Per la seva banda, l'empresa assegura que tots els treballadors d'Avidel cobren més del que estableix el conveni estatal del sector

Des de Seresse, empresa que gestiona l'escorxador Avidel, lamenten que CCOO "ha aprofitat unes mesures adoptades de canvi d'horari de 16 professionals -reclamades pel mateix sindicat el febrer i el maig del 2021- per motivar una vaga que no guarda relació amb aquests canvis". A més, "ha impulsat la vaga fent-la coincidir amb la situació de protesta en altres sectors de l'alimentació, però sense raons que la recolzin", assenyalen des de l'empresa. 

Seresse remarca que "sempre ha mantingut una posició de diàleg amb els representants dels treballadors i sempre ha complert rigorosament la normativa en matèria laboral". Així mateix, assegura que "tots els professionals que presten serveis a la planta compleixen amb les condicions salarials establertes pel conveni estatal del sector d'escorxadors d'aus i conills i dels acords aprovats a la companyia el desembre del 2020".