Un empresari gallec vol comprar el Lleida Esportiu

Luis Pereira està disposat a quedar-se tot el deute i ja s’ha reunit amb Jordi Esteve

Redacció
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:53h
Luis Pereira
Luis Pereira
El president del Lleida Esportiu, Jordi Esteve, va comunicar la setmana passada a la Paeria que tenia intenció d’escoltar ofertes i que, per aquest motiu, es presentessin els projectes interessats.

Ara, un exfutbolista de la Unió Esportiva, l’empresari gallec Luis Pereira, té intenció de fer-ne una per quedar-se l’entitat. Segons explica Xavier Madrona a Segre, l’empresari pretén ser el nou propietari del Lleida Esportiu assumint tots els deutes, i ja ha comunicat aquesta voluntat a Esteve, amb qui ja s’ha reunit.

El rotatiu explica que Pereira, de 63 anys, també vol tenir una trobada amb l’Ajuntament de Lleida per oficialitzar l’oferta de compra. 

Luis Pereira va néixer a Vigo i viu a Suïssa, des d'on gestiona les diferents línies de negoci relacionades amb inversions immobiliàries i financeres, importació i exportació d'aliments, obres d'art i negocis relacionats amb el futbol a través d'empreses de representació de futbolistes. En la seva trajectòria vinculada al futbol, Pereira s’ha interessat en la compra d’altres cubs com l’Elx o l’Sporting.

El club es podria quedar sense estadi
Aquesta oferta arriba en un moment delicat pel club, a qui li penja l’amenaça del trencament del conveni. Aquesta possibilitat va agafant forma després que els grups municipals de la Paeria s’hagin alineat en una mateixa postura de castigar el club pels incompliments del conveni i la mala imatge que dona a la ciutat.

Els grups municipals aposten, d’entrada, per trencar els convenis amb el club dels Esteve, un dels quals especifica la cessió del Camp d’Esports i el camp annex. La ruptura del pacte té, però, uns passos a seguir que ja està fent el govern de la Paeria i que passen, primer, per l’elaboració d’un informe jurídic.

Aquest document serveix per acreditar legalment els incompliments de l’entitat i serviria de base per obrir un debat entre els partits polítics que acabaria en una votació al ple municipal.