La premsa comarcal reivindica la informació de proximitat en el 40è aniversari de l’ACPC

Juneda ha acollit el primer dels actes itinerants de l’entitat, que es continuaran a Vic el 18 de novembre

Francesc Fàbregas, president de l’ACPC
Francesc Fàbregas, president de l’ACPC | ACPC
Redacció
25 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:16h
Un centenar de persones del món editorial, cultural i polític han assistit aquest dissabte a Juneda, a les Garrigues, al primer dels actes itinerants que l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) ha organitzat amb motiu del seu 40è aniversari.

La trobada ha començat amb una reunió d'ordre intern al Complex Cultural on s’han posat sobre la taula tots els temes que des de l'entitat es fan per ajudar capçaleres així com totes les coses que les editores fan per enfortir l'associació. Posteriorment s’ha celebrat l’acte central que ha començat amb  el parlament de Francesc Florensa, editor de SomGarrigues i membre de la junta de l'ACPC, que ha posat en relleu "la tasca que des de comarques es duu a terme per aixecar projectes editorials".

Tot seguit, el president de l'ACPC Francesc Fàbregas, ha presentat el llibre “Premsa Comarcal: La memòria de la vida quotidiana de Catalunya” escrit per l'historiador Lluís Costa amb motiu del 40è aniversari.

”La premsa comarcal, el primer diari de Catalunya”
Fàbregas ha defensat en el seu discurs el paper de la Premsa Comarcal com a "primer diari de Catalunya tant pel que fa a audiències com a llocs de treball". Fàbregas també ha recordat el paper clau de les institucions públiques en la defensa del patrimoni que significa tenir una premsa descentralitzada a comarques. A l'acte hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Lleida Jordi Latorre; la vicepresidenta del Consell Comarcal de les Garrigues, Maria Rosa Solé; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Juneda, Magdalena Peris; i el diputat provincial Carles Gibert.
 

Ferran Casas, subdirector de Nació Digital Foto: ACPC


L'acte ha continuat amb la xerrada de Ferran Casas, subdirector de Nació Digital, grup editorial que organitzarà la propera trobada de l’entitat de premsa comarcal a Vic el proper 18 de novembre. Casas que ha glossat la importància del periodisme de proximitat. La cantautora lleidatana Meritxell Gené ha posat la nota lírica a l’acte interpretant alguns temes del nou disc “Sa taca d'allà dins”.

L'acte l’ha clos amb un parlament de la regidora de Cultura de Juneda, Magdalena Peris, i amb l'entrega d'uns reconeixements a les cinc publicacions organitzadores de l'esdeveniment.