Metges lleidatans demanen usar llums d’emergència mentre condueixen durant les urgències

La petició arriba després que dos ginecòlegs hagin atès un nadó que tenia problemes amb el cordó umbilical

Albert Cos, ginecòleg
Albert Cos, ginecòleg | Vithas
Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:28h
Metges lleidatans reclamen poder usar les llums d’emergència per conduir mentre estan de guàrdia i tenen situacions d’urgència. La petició arriba per part de dos ginecòlegs lleidatans que van atendre un part d’alt risc el passat dimecres.

Els doctors creuen que, amb aquesta llicència d’emergència, es podria arribar amb més facilitats als indrets on es reclama l’urgència d’una manera similar a les praxis de les ambulàncies.

La petició arriba a col·lació d’un cas d’urgència en el qual els facultatius han atés un nadó després que la mare trenqués aigües i patís un prolapse umbilical, una afectació que comporta risc vital per la criatura. Segons explica Segre, els fets van passar dimecres cap a les dues de la tarda quan la mare va anar a la clínica i la llevadora es va adonar de la complicada casuística del cas, per la qual cosa va avisar els dos ginecòlegs.

Un d’ells, Albert Cos, assegura, no obstant, que l’actuació en el part no és cap heroïcitat ni fet noticiable atès que es tracta de la feina habitual dels metges.