Pandèmia

El 35,6% dels atesos per Creu Roja Lleida no tenen cap ingrés estable

El 30% de les persones enquestades en el 3r informe sobre els efectes de la Covid-19 no havien demanat mai ajuda

per Redacció, Lleida | 21 d'octubre de 2021 a les 10:35 |
Un voluntari de Creu Roja | Creu Roja
El 35,6% de les famílies lleidatanes ateses i enquestades per la Creu Roja arran de la pandèmia no tenen cap ingrés mensual estable per poder cobrir les seves necessitats bàsiques. De fet, 3 de cada 10 no havia demanat mai ajuda bàsica a cap entitat (un 30%).

Aquestes són algunes de les conclusions del 3r informe de L'Observatori "Impacte de la Covid-19 en l'alimentació de la llar" que s'ha elaborat a partir de les enquestes fetes dels mesos de maig i juny a un total de 1.012 persones arreu de Catalunya, 143 de les quals a la demarcació, dins el Programa Ajuda Humanitària de l'ONG, en col·laboració amb el Departament de Drets Socials. 


Segons l'estudi, el 37% dels enquestats afirmen que han baixat els ingressos mensuals d'un o més membres de la llar i només el 33,5 de les famílies tenen un salari com a principal font d'ingressos. De fet, en el 41,2% dels enquestats, l'alimentació familiar prové de donacions d'entitats. Una altra dada que l'entitat destaca és que el 49,6% no disposa de beca menjador per a cap dels seus fills.

Des de l'inici de la pandèmia i fins a mitjans d'octubre de 2021, més de 35.000 persones a les comarques de Lleida han rebut atenció humanitària de primera necessitat (aliments i altres productes bàsics) a través del pla Creu Roja RESPON, en el marc del qual s'han fet 397 entregues de bolquers, 3.992 ajudes econòmiques (a través de targes d'alimentació) i s'han fet 1.161 assessoraments sobre drets socials.

 

Participació