La Festa Major de Balaguer recupera gegants, música i atraccions

“Buhos” i “Lágrimas de sangre” son els caps de cartell de la festivitat, que estrena una matinal de cultura popular el dissabte

Dos gegants de Balaguer
Dos gegants de Balaguer | Arxiu Àlvar Llobet
Redacció
20 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:16h
La ciutat de Balaguer viurà una Festa Major en normalitat després que l’any passat hagués d’organitzar una celebració molt minvada a causa de la Covid.

Amb la pandèmia controlada, la capital de la Noguera pretén fer una festa en la qual es recuperen el ball de gegants, els concerts i les atraccions. Els grups “Buhos” i “Lágrimas de sangre” seran els caps de cartell el divendres i el dissabte al pavelló de la Inpacsa. També es celebrarà un festival Pop dels anys 80. El consistori demanarà passaport Covid per accedir al recinte, on també hi tocaran les orquestres Selvatana i Maravella el diumenge i el dimarts dia 9 de novembre. S’haurà de comprar entrada a tots els concerts 

El primer acte festiu serà el divendres amb l’ofrena floral dels escolars de la ciutat al Santuari, on es tornarà a veure els gegants, que ballaran també durant més dies de la Festa Major. El pregó que donarà inici a la festivitat el farà enguany Xavier Sánchez, basquetbolista que va jugar al CB Múrcia i al CB Girona. Una de les novetats arribarà el dissabte, un dia que tradicionalment es feia poca activitat i que enguany comptarà amb una matinal de cultura popular al Centre Històric. 

La mainada balaguerina podrà gaudir de les firetes, que s’ubicaran a l’indret habitual, mentre que les parades es col·locaran, aquest any, al carrer Noguera Pallaresa. 

L’obra de la balaguerina Rosa Agustí serà la imatge de les Festes del Sant Crist 2021 que la Paeria de Balaguer ha presentat aquest dimarts al matí.