Juvillà serà jutjat el 22 de novembre per no retirar llaços grocs de la Paeria

Podria ser inhabilitat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Redacció
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:49h
Pau Juvillà
Pau Juvillà | ACN
El diputat de la CUP, Pau Juvillà, serà jutjat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver exercit un acte de desobediència en haver mantingut llaços grocs de la façana de la Paeria en període electoral tot i l’ordre de la Junta Electoral Central.

La formació assegura en un comunicat que la desobediència “és una eina de transformació i de consecució de drets utilitzada habitualment i al llarg de la història per l'esquerra independentista i anticapitalista”. La formació independentista reitera també que la desobediència civil representa la “transgressió col·lectiva d'una norma en vigor que es considera injusta de forma conscient, pública i assumint-ne les conseqüències”.

A Juvillà, l'acció de mantenir els llaços quan era líder del grup municipal de la Crida per Lleida, li podria costar la inhabilitació. L'objectiu de l'acció va ser, apunten els cupaires, “reivindicar el dret a la llibertat d'expressió i oposar-se a la idea difosa per les forces polítiques de dreta de la neutralitat de les institucions i l'espai públic".