Balaguer estrena la reforma integral del parc de Bombers

Les obres han estat inaugurades pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i han suposat una inversió d'1,5 milions

Joan Ignasi Elena, a Balaguer
Joan Ignasi Elena, a Balaguer | ACN
Redacció
15 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:55h
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha inaugurat aquest divendres les instal·lacions del parc de Bombers de Balaguer un cop finalitzades les obres d'adequació, reforma i millora que van començar el juny del 2020 i que han suposat una inversió de 1.561.688,12 euros.

Segons ha indicat, la reforma suposa "una millora en tots els sentits", en especial pel que fa "l'eficàcia i la gestió del servei". Les obres s'han limitat a l'edifici ja existent construït l'any 1984. Amb aquests treballs, les instal·lacions guanyen metres quadrats útils de la primera planta i sumen nous espais, com ara una aula, un gimnàs i un local de descans de dones. El parc té una dotació de 34 bombers funcionaris, 11 de voluntaris i 2 bombers de segona activitat. 

El conseller ha assegurat que les obres fetes al parc permetran oferir un servei de millor qualitat. A la vegada, ha dit que l'actuació feta a Balaguer exemplifica que la "inversió en mitjans es va consolidant", i també ha posat en valor la promoció de 250 bombers que s'ha fet enguany i la que es farà l'any que ve, fins arribar a la contractació de 1.000 professionals més. "És imprescindible i en aquest sentit el nostre compromís és inequívoc: més mitjans i més efectius per garantir un millor servei als magnífics professionals que tenim", ha afegit.

El cap de parc de Balaguer, Roman Pallàs, s'ha mostrat molt satisfet amb la reforma i ha destacat que aquesta millora "ens permetrà donar un millor servei a la població de la Noguera". En aquest sentit, ha destacat que part de la satisfacció amb els treballs es deu al fet que els arquitectes han tingut en compte les aportacions que han fet els mateixos bombers del parc.