El Comú reclama l’elaboració de mapes lumínics per millorar les zones fosques

La formació presenta una proposta per canviar fanals d’alguns carrers

Un ciclista en un indret fosc de Lleida
Un ciclista en un indret fosc de Lleida | Seneco
Redacció
14 d'octubre del 2021
El grup municipal del Comú de Lleida reclama els mapes lumínics que l'empresa concessionària del manteniment i conservació de l'enllumenat ha de fer dos cops l'anys a la ciutat de Lleida.

La formació considera que hi ha diversos indrets de la capital que tenen mancança d’il·luminació, per la qual cosa demana un canvi dels fanals. En concret, el grup proposa renovar els del carrer Xavier Puig Andreu i d'altres punts de la ciutat, per tal que s'adapti el model a la densitat d'arbrat i garantir així una bona il·luminació.

“El tram final del carrer Xavier Puig Andreu, entre els carrer Joan Baptista Xurriguera i la glorieta Font i Quer, presenta una il·luminació molt deficitària ja que els fanals estan ubicats amb més de 50 metres de distància entre elles i tenen un disseny que els deixa amagats entre els arbres”, apunta el Comú, que proposa a l'ajuntament que es faci un informe tècnic per analitzar la situació en aquest i d'altres carrers, i que es faci una reserva en el proper pressupost per dur a terme les actuacions de reforma necessàries.

En la mateixa línia, el grup municipal ha presentat una pregunta per tal de conèixer els mapes lumínics de la ciutat, que l'empresa concessionària del manteniment i conservació de l'enllumenat públic ha de fer segons l'apartat 6.2.7 del contracte. De fet, la concessionària Citelum va oferir fer aquests mapes de control luxomètric dos cops l'any. Aquests mapes han de permetre identificar els punts foscos i orientar per tant les actuacions necessàries per millorar la il·luminació de la ciutat.