El PSC acusa el govern de la Diputació d'incomplir l'acord de pressupostos

Els socialistes diuen que no s'han executat els punts acordats i des de la corporació apunten que treballen per fer-los efectius

Fèlix Larrosa
Fèlix Larrosa | ACN
Redacció
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:04h
El grup del PSC a la Diputació de Lleida ha denunciat un "incompliment" per part de l'equip de govern de l'acord de pressupost de 2021 al que el grup socialista va votar favorablement en base a l'entesa assolida fa un any. El portaveu Fèlix Larrosa ha posat una nota de "zero" al president Joan Talarn i ha afirmat que s'ha demostrat que "el càrrec li va gran".

Els socialistes denuncien incompliments en matèria de concertació social, fibra òptica, polítiques contra el despoblament i promoció econòmica al territori. Per contra, fonts del govern han explicat que els acords són "vigents" amb uns comptes que gestionen 156 milions i es continua treballant en la línia de fer-los efectius. 

Larrosa ha detallat que dels deu punts acordats amb l'equip de govern de la Diputació, que suposaven la incorporació de 12 milions al pressupost, només se n'han executat 130.000 en l'apartat per a la concertació social. Així mateix, ha assegurat que la Diputació no ha donat compte de les inversions fetes en el desplegament de fibra òptica, per la qual s'hi destinaven 10 milions. 

Fonts del govern de la corporació han apuntat que coincideixen amb els socialistes en la necessitat de reforçar polítiques per lluitar contra el despoblament i que per això es fan accions combinades des de diverses àrees. Asseguren que es combatrà el despoblament amb criteris de "discriminació positiva", que suposen el 20% dels ajuts i plans econòmics als ajuntaments.