Turisme preveu una ocupació del 80% pel pont del Pilar a Lleida

El cap de setmana es podria arribar al 90% al Pirineu i fins al 100% en els establiments de turisme rural

Una cambrera preparant llits
Una cambrera preparant llits | ACN
Redacció
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:18h
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el mateix sector preveuen una repetir una bona ocupació pel pont del Pilar a la demarcació de Lleida, després d'un "excel·lent" tancament turístic de la temporada d'estiu al conjunt de la demarcació, amb un increment d'un 7% en les pernoctacions respecte a l'any 2019 i el millor resultat fins ara de la temporada d'estiu.

Pel pont del Pilar calculen que l'ocupació superarà del 80% de mitjana durant els quatre dies. Pel que fa al cap de setmana es podria arribar al 90% al Pirineu i fins al 100% en els establiments de turisme rural del conjunt de la demarcació. 

El primer cap de setmana de la tardor es va estrenar amb les Festes de la Mercè, que van generar tres dies de cap de setmana llarg a causa de la festivitat el divendres 24 de setembre a molts municipis de Catalunya, entre ells la ciutat de Barcelona. La mitjana d'ocupació en aquests tres dies va fregar el 80% a la demarcació de Lleida. 

Per a aquest pont del Pilar el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el mateix sector turístic de la demarcació esperen poder incrementar els resultats del pont de la Mercè per la possibilitat d'enllaçar amb un pont de quatre dies i tres nits, des del dissabte 8 fins al dimarts 12 d'octubre. No obstant això, la major ocupació es produirà el cap de setmana amb puntes que podrien arribar al 90% en establiments del Pirineu.

En funció de les reserves es preveu que la millor ocupació serà per als establiments de turisme rural, que penjaran pràcticament el cartell de complet en el conjunt de la demarcació durant els quatre dies de pont i tres nits de pernoctacions. A partir d'aquest cap de setmana aquest sector no tindrà cap limitació en l'aforament dels seus establiments. 

Per la seva banda, l'hoteleria preveu una ocupació mitjana d'entre el 75 i el 80% i el càmping, amb una demanda de places de bungalous que en aquests moments té un 75% de reserves fetes, preveu que en les pròximes hores es pugui situar també per sobre del 80%. El perfil del visitant per aquestes dates és d'un públic familiar i majoritàriament català.