Inversions

La Diputació aprova el pla de 15 milions per finançar inversions en l'àmbit de la salut

Els ens locals poden conèixer les subvencions atorgades en funció de l'actuació descrita i a quina anualitat corresponen

per Redacció, Lleida | 6 d'octubre de 2021 a les 11:59 |
Joan Talarn, president de la Diputació | ACN
La Junta de govern de la Diputació de Lleida ha aprovat la resolució del Pla per al finançament d'inversions en matèria de salut corresponent a les anualitats 2020, 2021 i 2022. Està dotat amb 15 milions d'euros i va destinat als ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades (EMD) de la demarcació.

Així, els ens locals lleidatans ja poden conèixer al detall quines són les subvencions atorgades en funció de l'actuació descrita i a quina anualitat corresponen. Els municipis del Pirineu reben un total d'1,2 milions d'euros complementaris pels condicionants específics del seu territori, segons ha destacat el diputat de Salut Pública de la diputació lleidatana, Albert Bajona. 


Bajona ha explicat que el pla de finançament d’inversions en matèria de salut "aporta major autonomia municipal en la línia de la resta de plans i accions de la Diputació".

Bajona ha assenyalat que "està basat en criteris socioeconòmics i poblacionals que aporten equitat territorial i transparència en la gestió d'aquests fons". Així mateix, "integra el pla d'aigües a la resta d'inversions en Salut que són competència municipal perquè els ajuntaments i EMD puguin millorar les infraestructures als municipis", ha remarcat.


Els criteris que s'han utilitzat per considerar les despeses subvencionables han estat la millora i adaptació de les infraestructures de captació, emmagatzematge, distribució i dels sistemes de tractament i potabilització d'aigua destinada a consum; la millora i adaptació de les infraestructures de tractament de l'aigua en piscines municipals; la compra, reforma, construcció i/o adaptació d'equipaments per ser utilitzats com a consultori mèdic local, tanatori, cementeri, sala de vetlla, així com altres equipaments de caràcter sociosanitari, d'acord amb les normes i requeriments, si és el cas, del Departament de Salut o d'aquells departaments competents, així com les adquisicions d'equipament mèdic, mobiliari i altres que puguin tenir la consideració de béns inventariables.

 

Participació